Аномальна спека у Причорномор’ї та прогнози спеки в Канаді залишаються основними чинниками підтримки цін

Джерело:  GrainTrade
спека

Циклон, що рухається з півночі на південь Європи, приніс дощі в Румунію, Болгарію та Молдову, а також на північ та в центр України, що знизило температури з 38-40 оС до 28-35 оС та стрес для посівів сої, кукурудзи та соняшника. Але в місцях, де опадів не було, кукурудза продовжує сохнути, і фермери збирають її на силос, оскільки качан не сформувався.

На сході України та південному заході рф зберігається суха та спекотна погода, несприятлива для посівів соняшника і кукурудзи. За прогнозами, наступного тижня там можуть пройти дощі, які зменшать стрес для рослин. На сході рф в зоні вирощування ярої пшениці періодичні дощі та нормальні температури сприяють формуванню гарного урожаю.

А преріях Канади після тривалого періоду дощової та холодної погоди нарешті потеплішало до 30 оС. Така температури збережеться і наступного тижня, що прискорить розвиток посівів каноли та ярої пшениці. Днями там також пройдуть зливи, але у південно-західних районах збережуться посушливі умови.

На Середній Захід, Центральні та Південні рівнини США циклон приніс зливи та грози, які сприятимуть формуванню гарного урожаю сої, кукурудзи та ярої пшениці. Наступного тижня температури підвищаться, але дощі зменшать спеку та стрес для рослин.

В Аргентині після тижня посушливої та морозної погоди, яка негативно вплинула на посіви пшениці, наступного тижня температури підвищаться до норми та пройдуть дощі. Країна завершує збирання кукурудзи і ринок очікує підсумкових даних.

В Бразилії завдяки сухій погоді темпи збирання кукурудзи вдвічі перевищують торішні. Наразі зернова обмолочена на 75% площ, і місцеві агенції підвищують прогнози урожаю.

В Європі погода покращилася, опади з північно-західних регіонів перемістилися на південний схід, де панувала посушлива погода. Це прискорить збирання урожаю в Німеччина та Франції та покращить стан посівів в Румунії, Болгарії та Угорщині.

В Австралії погода сприяє розвитку посівів озимих пшениці, ячменю та каноли, а наступного тижня там пройдуть потужні опади.

Позначки:, , , , , , , , , , , , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!