Аналітики очікують, що USDA підвищить оцінки площ сівби кукурудзи у США

Джерело:  GrainTrade
кукурудза

Ринок очікує, що експерти USDA переглянуть прогнози площ сівби у США, особливо в разі теплої погоди протягом наступних тижнів, – повідомляє Agrisencus.

Згідно з оприлюдненими 15 лютого попередніми прогнозами, у 2024 р у США площі під кукурудзою зменшаться у порівнянні з минулим роком на 3,8% до 91 млн акрів, під пшеницею – на 5,3% до 47 млн акрів, тоді як під соєю збільшаться на 4,7% до 87,5 млн акрів.

Оновлені прогнози площ сівби USDA оприлюднить 28 березня у щорічному звіті про перспективні посадки.

Компанія Allendale 13 березня оприлюднила власні оцінки площ сівби у США, які виявилися значно вищими, ніж у МСГ США. Так, Allendale очікує, що кукурудзою у 2024 р буде засіяно 93,47 млн акрів, пшеницею – 47,62 млн акрів та соєю – 85,83 млн акрів.

Американські фермери, особливо на Середньому Заході, чередують сою та кукурудзу на одному полі та дотримуються сівообігу 50х50, тому в разі сприятливих погодних умов вони можуть засіяти більше кукурудзи, перш ніж зайнятися соєю, – вважають у Advance Trading.

У третьому за величиною штаті – виробнику кукурудзи у США – Небрасці температури 11 березня сягнули пікових 25 оС, що на 14,5 оС перевищило рекордний показник. У сусідніх штатах Канзас, Айова та Міссурі на початку місяця також спостерігалися значно вищі за норму температури.

За прогнозом Національної метеослужби, з 24 по 28 березня на Великих рівнинах та на заході кукурудзяного поясу температури будуть нижчими за норму, тоді як на сході кукурудзяного поясу перевищуватимуть її.

Аналітики вважають, що оцінки USDA стосовно площ сівби кукурудзи, сої та пшениці занадто низькі, оскільки виробники в разі сприятливої погоди зазвичай сіють якомога більше кукурудзи. Проте на тлі значних запасів в деяких регіонах, економічних проблем та сухої погоди фермери можуть обмежити сівбу.

В Україні, за оцінками місцевих експертів, фермери також різко збільшать площі під соєю та скоротять під кукурудзою внаслідок зниження цін та рентабельності вирощування кукурудзи та пшениці у порівнянні з соєю та соняшником.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!