АМКУ дозволив “Метагро” купити ПП “Олика агро” у агрохолдингу Grano Group

Джерело:  Fixygen
тюк

Антимонопольний комітет України (АМКУ) дозволив ТОВ “Метагро” (с. Плоска Рівненської обл.), що входить до складу холдингу “Метагро”, придбати ПП “Олика агро” (Чернігів) у агрохолдингу Grano Group. Відповідне рішення держрегулятор ухвалив на засіданні 30 червня.

Уточнюється, що “Олика агро” зі статутним капіталом у 21,86 млн грн займається вирощуванням зернових, зернобобових та олійних культур. За даними Єдиного держреєстру юросіб та фізосіб-підприємців, його бенефіціарами є громадянин Німеччини Томас Маннс (володіє 50% у статутному капіталі) та голова правління УЗ Олександр Камишин (35%).

ДК “Грано Груп” займається вирощуванням зернових, олійних та технічних культур на території Чернігівської та Київської областей. Група розпочала діяльність у 2016 році з придбанням господарства “Агро ІБК” у Київській області. У 2017 році стала власником господарств Чернігівської області (СТОВ “Прикордонне”, ТОВ “ПУ АПК”, ТОВ “Наша Ясна”, ТОВ “Ім. Попудренко”).

У 2019 році “Грано Груп” придбала господарство “Оліка Агро” у ТОВ “Украгробізнес”, що входить до складу агропромислової групи “Кернел”. На той момент “Олика Агро” було зареєстровано у с. Горянівка (Волинська обл.) Група компаній “Метагро” займається вирощуванням сільськогосподарської продукції та тваринництвом, експортом власне вирощеного врожаю, надає логістичні послуги на аграрному ринку України. Земельний банк ЦК – 8,5 тис. га.

Компанія “Агрі Транс” надає послуги з перевезення зернових культур, володіє власним автопарком у 20 зерновозів. ТОВ “Метагро” у 2019 році отримало 378 тис. грн виручки та 29 тис. грн чистого збитку, тоді як за 9 місяців 2021 року – 60,14 млн грн виручки та 30,2 млн грн чистого прибутку. Інформація про фінпоказники компанії за 2020 рік відсутня. За даними Єдиного держреєстру, бенефіціаром ТОВ “Метагро” із статутним капіталом 430 тис. грн є Олег Меткий.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!