Американська соя настільки дешева, що її купує навіть конкуруюча Аргентина

Джерело:  OleoScope
соя

Аргентина закупила 88,4 тис. тонн бобів для відправки в поточному сезоні, повідомляє Bloomberg з посиланням на дані Міністерства сільського господарства США. Цей крок було зроблено в той час, коли розпочалося збирання рекордного врожаю в США.

Постачання сої з Нового Орлеану в США в жовтні склали близько $395/т FOB, що приблизно на $16/т дешевше, ніж вартість аргентинської сої, за даними Commodity3.

ОЕЗи в Аргентині, включаючи Viterra Inc., що належить Glencore, Cargill Inc/ і Louis Dreyfus Co., часто працюють з потенціалом потужностей, що простоює, після того, як темпи промислової переробки за останні два десятиліття випереджали темпи зростання сільськогосподарського виробництва.

За даними Зернової біржі Росаріо, переробники зазвичай доповнюють місцеві поставки закупівлями у сусідів по регіону, переважно з Парагваю та Бразилії, причому обсяг імпорту цього сезону був особливо високий. У понеділок Міністерство сільського господарства США заявило, що угода перебуває на розгляді, всі дані будуть внесені до звіту про експортні продажі від 19 вересня.

За оцінками Міністерства сільського господарства США, виробництво сої в США досягне рекордних 124,9 млн тонн у 2024–2025 роках. При цьому США вступають у маркетинговий рік 2024/25 1 вересня із історично низькими експортними показниками продажу соєвих бобів. експортні продажі сої в США впали до історичного мінімуму.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!