Алжир прагне збільшити виробництво твердих сортів пшениці

Джерело:  Feedlot
тверда пшениця

Незважаючи на те, що в останні роки загальний обсяг імпорту пшениці збільшився, уряд Алжиру намітив 2025 як рік досягнення самодостатності у виробництві твердої пшениці та припинення її імпорту, йдеться в нещодавньому звіті Іноземної сільськогосподарської служби (FAS) Міністерства сільського господарства США.

Юсеф Чорфа, міністр сільського господарства Алжиру, оголосив у вересні, що 52% зернових площ країни у 2024-25 маркетинговому році буде відведено під тверду пшеницю.

В Алжирі різко зріс імпорт твердих сортів пшениці – з приблизно 700 000 тонн у 2019-20 роках до майже 2 млн. тонн минулого року, йдеться у доповіді.

Погані врожаї та наголос на збільшення запасів зерна призвели до зростання імпорту пшениці в останні роки, зазначає FAS.

За прогнозами відомства, у 2024-25 маркетинговому році Алжир, провідний споживач пшениці в Північній Африці, імпортує 9 млн тонн продовольчого зерна, що на 400 тонн менше, ніж у попередньому році, але вище від середнього п’ятирічного рівня. Оскільки відносно спекотні температури в Алжирі не сприяють вирощуванню хлібної пшениці, виробництво зазвичай коливається в районі 3 мільйонів тонн, що набагато менше від внутрішнього споживання, яке зазвичай становить близько 11,5 мільйонів тонн.

Європейський союз, найбільший постачальник пшениці до Алжиру, минулого року поставив у цю північноафриканську країну майже 4 мільйони тонн, що становить близько 65% від загального обсягу.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!