Алжир на тендері закупив близько 500 тис. тонн пшениці, в тому числі і з України

пшеница

За словами європейських трейдерів, державна зернова агенція Алжиру OAIC закупила від 500 000 до 570 000 тонн продовольчої пшениці, яка, як очікується, надходитиме в основному з Південної Америки та Чорноморського регіону на міжнародному тендері в п’ятницю, повідомляє УкрАгроКонсалт з посиланням на Nasdaq.

Про продажі французької пшениці не повідомлялося. За словами трейдерів, тендер був закритий у четвер, але був відкладений, доки алжирська влада обговорювала, чи прийматиме французьку пшеницю.

Трейдери заявили, що очікують, що пшениця, куплена в п’ятницю, буде здебільшого з Румунії, Болгарії, України та Аргентини. Також згадувалися деякі продажі з Німеччини.

“Я думаю, цілком очевидно, що Алжир шукав альтернативу французькій пшениці, але російська пшениця занадто дорога через експортне мито”, – сказав один трейдер.

За словами трейдерів, дипломатична напруга між Парижем та Алжиром в останні місяці, мабуть, посилила прагнення OAIC диверсифікувати свої джерела пшениці, відмовившись від Франції, яка традиційно є її провідним постачальником.

Оцінки закупівельних цін, як і раніше, становили від 348 до 350 доларів за тонну C&F, кажуть трейдери. Більш детальні оцінки цін та купленого тоннажу можливі пізніше.

Алжир не публікує результати своїх тендерів, і звіти ґрунтуються на торгових оцінках.

Поточний тендер вимагав відвантаження пшениці за два періоди – з 1 по 15 березня та з 16 по 31 березня – з основних регіонів поставок, включаючи Європу. При постачанні з Південної Америки або Австралії відвантаження здійснюватиметься на місяць раніше.

Детальна інформація про експорт зернових культур і продуктів їх переробки, баланси попиту і пропозиції, цінові тенденції, стан посівів та хід збиральної/посівної кампанії в країнах Чорноморського регіону, доступна на онлайн платформі AgriSupp від УкрАгроКонсалт.

AgriSupp – це новий онлайн-інструмент, що надає швидкий доступ до щоденної оперативної інформації агро ринку Причорномор’я, аналітичних звітів та прогнозів, історичних даних, а також ефективних інструментів для обробки та завантаження даних.

Підвищіть свою ефективність з допомогою агро аналітики вже зараз!

Реєструйтесь, щоб отримати розширений демо-доступ на 7 днів:

http://agrisupp.com/ru/register/1

 

УкрАгроКонсалт

Позначки:, , , , , , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!