«Агровіста» з початку сезону перевезла понад 300 тис. тонн зернових культур

Агровиста

Агрохолдинг «Агровіста» з початку 2021-2022 маркетингового року (МР, липень 2021 — червень 2022) перевіз понад 300 тис. тонн зернових культур, з них: 90 тисяч тонн зернових культур склали річкові перевезення по Дніпру у напрямку портів Одеси, Херсона, Миколаєва та Південного порту, а також відвантажено та перевезено залізничними та автотранспортом 230 тисяч тонн зернових культур.

Холдинг «Агровіста» (раніше — група компаній «Украгроком» та «Гермес-Трейдинг») володіє елеваторними, переробними та перевалочними підприємствами, у тому числі — Світловодським річковим терміналом (потужність одноразового зберігання зерна — 94 тис. тонн) та власною судноплавною компанією. Власний флот компанії представлений двома буксирами-штовхачами та чотирма несамохідними баржами сумарною місткістю близько 8 тис. тонн, що дозволяють щорічно перевозити близько 150 тис. тонн зерна. Флот здійснює перевезення зерна до портів Миколаєва та Херсона.

У 2020 році флот судноплавної компанії поповнила баржа (головне судно проекту Д-6000 максимальною вантажопідйомністю 6 тис. тонн), побудована «Дунайсудносервісом» та «Дунайсудноремонтом» (обидва — Ізмаїл).

 

Порти України

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!