Агропродсервіс увійшов до топ-3 виробників молока

Джерело:  AgroPortal.ua
молоко

Компанія «Агропродсервіс» (Тернопільська область) планує розвивати всі напрями тваринництва.

Про це розповів генеральний директор компанії Андрій Баран у інтерв’ю виданню «Сільський господар».

«Основною галуззю залишається свинарство. Торік реалізовано майже 27 тис. т м’яса у живій вазі. Нарощуємо темпи у молочно-м’ясному скотарстві. Минулого року продано 47 тис. т молока. Для порівняння: у 2021 році було 22 тис. т, у 2022-му – 33,8 тис. т.

А буквально днями отримали приємну звістку, що «Агропродсервіс» — на 2–3 місці в Україні з валового виробництва молока. Досить сказати, що компанія щоденно продає понад 130 т молока», — додав він.

Андрій Баран підкреслив, що цього року в планах збудувати ще два тваринницькі відгодівельні свинокомплекси і продовжувати розвивати інші напрями.

«Щодо виробництва молока, то прагнемо наприкінці 2024 року отримувати його в межах 175 т на день, а то й більше. Адже молочно-товарна ферма у Денисові запрацює на повну потужність. Очікуємо, що джерсейська ферма в Урмані продаватиме 12-13 т молока, а в перспективі — до 20 т щоденно. Цього року заплановано введення в експлуатацію молочно-товарної ферми у Великому Ходачкові на тисячу голів худоби», — сказав він.

Крім того, важливою сферою залишається птахівництво. Потужності бройлера нині становлять 300 тис. голів і майже 40 тис. індиків. Торік реалізовано 4,7 тис. т м’яса птиці. Кількість бройлерів «Агропродсервіс» планує розширити ще на 50%.

Він зазначив, що майже 60% вирощених зернових компанія переробляє на комбікорми на власному заводі для свинарства, скотарства і птахівництва.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!