Агрометеорологічні умови третьої декади червня були сприятливими для всіх культур

Джерело:  AgroTimes
колоски

Агрометеорологічні умови протягом третьої декади червня були сприятливими, для закінчення вегетації ранніх зернових і для формування урожаю пізніх культур. Дощі, які пройшли впродовж червня на більшій частині території країни значно покращили вологозабезпечення грунту.

Про це йдеться в аналітичній довідці НААН про агрометеорологічні умови та стан посівів сільгоспкультур.

У третій декаді червня спостерігалася помірно тепла погода зі зміною температурного режиму протягом доби. У північному регіоні без опадів, на решті території пройшли невеликі дощі з грозами.

Середня температура повітря знаходилася у межах від 17,3 до 23,5°С тепла і була на 0,1-4,5°С вище за норму. Максимальна температура повітря у найтепліші дні підвищувалася до 31,2-34°С, поверхня ґрунту у цей час нагрівалась до 52-60°С, мінімальна – у найхолодніші ночі знижувалася до 12-16,1°С тепла, на поверхні ґрунту до 7-13°С. Середня температура ґрунту на глибині 5 см становила 19,6°С.

Не великі дощі з грозами пройшли майже на всій території країни. Так, за даними наукових установ НААН у Київській області їх випало 26 мм, за норми для третьої декади 25,1 мм, у Львівській – 15,6 мм, у Дніпропетровській – на більшості території регіону 18-42 мм.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!