Агрохолдинг МХП Косюка достроково викупив єврооблігації на $138 мільйонів

Джерело:  Forbes.ua
МХП

Агрохолдинг МХП достроково викупив за 95% номіналу єврооблігацій на $138 млн із погашенням у травні 2024 року. Про це йдеться в повідомленні компанії на Ірландській фондовій біржі.

Пропозицію агрохолдингу МХП про викуп за 95% номіналу єврооблігацій на $349 млн із погашенням 10 травня 2024 року прийняли власники єврооблігацій на загальну номінальну суму $138 млн (39,54% непогашеної сукупної суми облігацій).

У наступні девʼять днів, коли ціну викупу було знижено до 85%, заявок не надходило.

Розрахунки з продавцями мали відбутися 23 січня. Власникам облігацій буде виплачено компенсацію в розмірі $950 за кожні $1000 основної суми облігацій. Папери, придбані в рамках тендерної пропозиції, будуть анульовані, йдеться у біржовому повідомленні.

В обігу наразі залишилися євробонди МХП на загальну номінальну суму $211,1 млн.

Як повідомлялося, агрохолдинг МХП вже викупив у листопаді 2023 року облігації номінальною вартістю $150,8 млн або 30,2% випуску єврооблігацій із погашенням 10 травня 2024 року за ціною 85% від номіналу.

Раніше МХП домовився про залучення кредитів на загальну суму $480 млн від Міжнародної фінансової корпорації (IFC) з групи Світового банку, Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) і Корпорації міжнародного фінансування США (DFC). Ці кошти компанія планувала витратити на рефінансування боргу і підтримку поточної діяльності.

У піврічному звіті МХП вказував, що станом на 30 червня 2023 року його вільні кошти становили $502 млн, з яких $277 млн знаходилися у дочірніх компаній групи за межами України. Проте агрохолдинг уточнив, що згідно з правилами репатріації, встановленими Нацбанком України, експортний виторг має бути репатрійований в Україну протягом шести місяців, що обмежує здатність МХП використовувати ці кошти для погашення заборгованості. Тому МХП закликав власників облігацій погодитися на викуп, оскільки компанія не може гарантувати, що ця ліквідність буде збережена і облігації будуть погашені у строк.

МХП – провідний виробник курятини в Україні. Холдинг контролює всі етапи виробництва курятини: від вирощування зернових та олійних культур, виробництва комбікормів до виробництва інкубаційних яєць і вирощування поголівʼя, переробки, збуту, дистрибуції та продажу мʼяса птиці.

Власник – Юрій Косюк, загальна кількість працівників – 30 тис. Торгові марки МХП – “Наша Ряба”, “Легко”, “Бащинський”. 

Позначки:

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!