Агрофірма Ольгопіль розпочала сіяти озимі культури — очікують на дощі

Джерело:  SuperAgronom.com
посівна

В Агрофірмі «Ольгопіль» (Вінницька обл.) розпочали посівну озимих. Традиційно під озимину виділили найбільший клин. Це пояснюється як тим, що господарство має власне насіння озимої пшениці і ячменю, так і тим, що агрофірма забезпечена сучасною технікою, щоб витримати необхідні норми для вирощування цих культур.

Про це повідомляє пресслужба компанії.

Зокрема, завдячуючи агрегату для вертикального обробітку ґрунту та сучасній і суперточній сівалці HORSCH Focus 6 TD, вдається не лише здешевити вартість посівних робіт, але й провести їх у оптимальні строки, відзначає головний агроном господарства Олександр Палайчук.

«Агрофірма має власний насіннєвий матеріал пшениці, адже з 2008 року є елітним насінгоспом та базовим господарством Інституту фізіології рослин генетики НААН України. Тобто ми маємо своє високоякісне насіння, яке використовуємо на своїх поляк та готуємо для реалізації. Площі під озимі культури виділили на рівні минулогорічних показників, не збільшували і не зменшували. Посівну розпочали в оптимальні строки, щоб насіння «почувалося комфортно» і ніщо не заважало йому проростати. Наразі чекаємо на дощ, щоб культура набралася вологи», — каже головний агроном.

У структурі озимого клину найбільше площ виділили цього року під озиму пшеницю, друге місце займає озимий ріпак, на третьому — озимий ячмінь. Усього під озимину господарство заклало більше половини своїх площ, чверть з яких на сьогодні вже засіяли. Завершити осінню посівну кампанію господарство планує у стислі строки, щоб встигнути внести рістрегулюючі засоби та добрива.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!