Агріко Україна посадить запланований до війни обсяг картоплі

Джерело:  AgroPortal.ua 
картошка

Компанія «Агріко Україна» після майже місячної перерви відновила роботу. Наразі в господарствах компанії готують ґрунт до посіву. Окрім картоплі, планують сіяти ще й кукурудзу.

Про це розповів директор ТОВ «Агріко Україна» Микола Гордійчук під час онлайн-мітапу «Картопля: як перетворити народну гру-забаву на бізнес?».

«Маємо два господарства, де вирощуємо насіннєву картоплю. Одне — в  Броварському районі на Київщині. Територія частково була в окупації, тому там змогли відновити роботу з 20 березня, а доступ до полів отримали лише тиждень тому, після того як ЗСУ очистили поле від усіх металевих залишків ракет», — розповідає Микола Гордійчук.

Інше господарство в Андріївці на Чернігівщині перебувало в повній окупації два тижні.

«Компанія не мала доступу до господарств, ми місяць не могли нічого відвантажувати клієнтам. На Чернігівщині на початку квітня ми залишили заявку на розмінування полів. Базу було розграбовано: винесли  інструменти, генератори, зварювальні апарати. Але головне, що люди живі! Приміщення, склади, техніка не пошкоджені. Ми можемо далі працювати і виконувати свої зобов’язання перед партнерами», — зауважує  Микола Гордійчук.

За його словами, частина клієнтів із Маріуполя, Херсонської області не зможуть забрати законтрактований насіннєвий матеріал картоплі, тому компанія зараз шукає рішення, як продати обсяг приблизно на 6-7 млн грн, щоб потім моти змогу повернути кошти клієнтам.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!