“Агрейн” прогнозує врожай зернових та олійних культур в Україні на 2023 р. на рівні 50-60 млн тонн

Джерело:  Агрейн
жнива

Агрохолдинг “Агрейн” оцінює врожай основних сільськогосподарських культур на 2023 рік в Україні 50-60 млн тонн, серед яких 30-35 млн тонн зернових та 20-25 млн тонн олійних культур.

цього року негативний вплив на обсяги зібраного врожаю позначиться на низці факторів, які так чи інакше пов’язані з повномасштабною війною Росії проти України.

“Зниження внесення добрив на 50-60%, значні незбирані площі кукурудзи в полях, нестача фінансування та необхідність суттєвої економії призведуть до того, що очікувана врожайність знизиться залежно від регіону та культури приблизно на 10-30% порівняно із середньою врожайністю минулих років . Падіння врожайності може бути також через зменшення посівних площ та зміну структури посівів”, – зазначила пресслужба холдингу.

За її даними, платоспроможність українських сільгоспвиробників все ще недостатньо висока, хоча відкриття “зернового” коридору із серпня 2022 року дещо покращило ситуацію.

“Втім, наземна логістика досі залишається складною: транспортні витрати зросли в 3-5 разів і не дають того прибутку від експорту, який потрібний для того, щоб формувати повний аграрний цикл”, – констатувала пресслужба “Агрейну”.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!