Аграріїв ЄС знову не влаштовують поправки до торговельної угоди з Україною

Джерело:  AgroPortal.ua
ЄС

Угода, яку затвердили інституції Європейського Союзу щодо продовження лібералізації торгівлі з Україною, не враховує ключові занепокоєння європейських аграріїв.

Про це йдеться у заяві шести аграрних асоціацій Європейського Союзу, опублікованій 20 березня на сайті COPA-COGECA.

Зазначається, що внесені Європарламентом зауваження не були враховані повною мірою і призвели до «слабкого компромісу».

«Невеликі, але важливі поправки, які зебзпечили б ефективне рішення для європейських виробників, не були враховані», — говориться у документі.

Аграрії позитивно відгукнулись про включення вівса, круп та меду до переліку можливих до обмеження товарів, однак підкреслили, що без включення 2021 року до розрахунку лімітів тягар для фермерів ЄС не зміниться.

Також європейські аграрії наполягають на включенні пшениці до списку обмежень.

«Наші організації не можуть підтримати домовленість, досягнуту в тристоронньому форматі, і закликають країни-члени ЄС і Європейську раду серйозно подумати над сигналом, який вони надсилають європейським фермерам і виробникам, включно з новим компромісом, який буде обговорюватись на тристоронньому рівні», — підсумували аграрії.

Звернення підписали: AVEC — Асоціація переробників птиці та торгівлі м’ясом птиці в країнах ЄС; CEFS — Європейська асоціація виробників цукру; CEPM — Європейська конфедерація виробників кукурудзи; CIBE — Міжнародна конфедерація європейських буряківників; COPA-COGECA; EUWEP — Європейський союз оптової торгівлі яйцями, яєчними продуктами, птицею та дичиною.

Позначки:, , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!