Аграрії Житомирщини очікують кращий урожай зерна і водночас проблеми з його збутом

Джерело:  Суспільне

На Житомирщині сільськогосподарські підприємства почали збирати озимі зернові культури. Жнива почали на тиждень раніше, ніж минулоріч, але аграрії області поки не знають, чи зможуть продати зерно.

Зокрема, в СФГ «Шателюк», що а Андрушівській громаді збирати озимий ячмінь розпочали увечері 4 липня. До кінця дня намолотити 22 т з урожайністю 5,7 т/га. Загалом у підприємстві озимини трохи більше 500 га.

Як зазначив керівник господарства Іван Шателюк, цьогоріч він очікують, що урожай, зокрема й озимих зернових, буде кращим, аніж минулоріч. Водночас найбільшою проблемою цього року може стати збут зерна.

«Зі збутом зараз важко. Нас виручає наше тваринництво — ми самі собі корми готуємо. А так — нема куди діти, адже порти закриті. Раніше на порт вивозили, а зараз куди вивозити? Ціни, ті що називають, по 2 200 за тонну ячменю — це собі в збиток продавати. Тому продавати поки не плануємо — будемо працювати на склад, хоча торішнього зерна в нас ще теж багато є», — каже аграрій.

За словами Ніни Добринської, представниці обласного департаменту агропромислового розвитку, на Житомирщині було посіяно 142 тис. га озимих зернових, станом на 5 липня зібрали урожай із 700 га.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!