Аграрії Вінниччини зібрали 2,2 млн тонн зерна

Джерело:  vn.presspoint.in.ua
жнива

Аграрії Вінницької області завершили збір зернових та зернобобових культур, зокрема кукурудзи, на 59% від запланованих площ. Загалом зібрано 2,2 млн тонн зерна.

Про це повідомила Вінницька обласна військова адміністрація.

Завершено збирання пізніх зернових – гречки та проса. Середня урожайність проса склала 30,5 ц/га, а гречки – 17,4 ц/га, що перевищує минулорічні показники. Аграрії області також розпочали збір кукурудзи на зерно.

З технічних культур триває збір цукрових буряків, соняшнику та сої. На сьогодні зібрано 2,4 тис. га цукрових буряків, що складає майже 4% від запланованих площ. В області працюють три з п’яти цукрових заводів, які переробили 82 тис. тонн цукросировини та виробили 10,4 тис. тонн цукру. Соняшник зібрано на 61% площ, а сою – на 54% запланованих площ, що дещо нижче минулорічного рівня.

Триває посів озимих культур. Озима пшениця посіяна на 6% площ, озимий ячмінь – на 1,4%, а озимий ріпак – на 92% площ. Прогнозована площа під озимі культури на урожай 2025 року залишається на рівні цьогорічних показників і становить 426 тис. га, зокрема озимих зернових – 326 тис. га, а озимого ріпаку – 100 тис. га.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!