Аграрії просять запровадити 30% знижку на залізничні перевезення до Ізмаїла та Рені

Джерело:  Delo.ua
Дунай

ПрАТ “Українське Дунайське пароплавство” підтримує заклик українських агровиробників та експортерів, які пропонують Уряду поставити в рівні умови порти Одеси та Придунав’я та просять запровадити 30% знижку на залізничні перевезення до станцій Ізмаїл та Рені.

Про це повідомив очільник УДП Дмитро Москаленко.

Аграрії пропонують поставити в рівні умови порти Одеси та Придунав’я

“Дунайський маршрут це плюс 250 кілометрів автошляхів, або 200 кілометрів залізниці. Ми програємо конкуренцію навіть за умови однакових тарифів на фрахт та перевалку”, – зауважив Маскаленко.

Він нагадав, що прецедент вже створений і нещодавно Кабмін запровадив знижку в розмірі 30% на залізничні перевезення сільськогосподарської продукції з тих територій, де можливі бойові дії.

Москаленко наголосив, що УДП цілком підтримує пропозицію аграріїв, адже ворог не припиняє завдавати удари по інфраструктурі Одеси, а Україна має зберігати альтернативні експортні маршрути.

Тому, на думку очільника УДП, частина експорту має рухатись через Дунай.

“Ми обговорювали це на всіх галузевих заходах, форумах, конференціях. З нами погоджуються. Нас підтримують. Але в умовах критично низьких цін на зерно виробники і трейдери не готові втрачати заробіток (маржу) заради зменшення ризиків”, – підкреслив Москаленко.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!