Євросоюз обговорює підвищення мит на продовольство та добрива з рф і білорусі

Джерело:  ЛІГАБізнес
удобрения

Європейський Союз обговорює розширення загороджувальних мит на сільськогосподарські та продовольчі товари, а також добрива з рф та білорусі. Про це з посиланням на джерела пише Bloomberg.

Кілька держав-членів, які прагнуть обмежити доходи Кремля, закликають блок запровадити масштабні мита на імпорт сільськогосподарської та рибної продукції з рф та білорусі до ЄС на додаток до вищих мит на зернові продукти, встановлених раніше цього року.

Інші ж закликають до обережності, попросивши спочатку оцінити вплив будь-яких заходів на європейський імпорт та ціни на продовольство, повідомили джерела агентства.

Торгові обмеження не завжди вимагають підтримки всіх держав-членів, на відміну від санкцій.

ЄС все ще аналізує, на які товари він може орієнтуватися. Будь-який крок щодо добрив, ймовірно, вітатиметься європейською галуззю, зазначає агентство.

Росія є найбільшим у світі експортером добрив із часткою ринку 18%. Хоча галузь не перебуває під санкціями, вона була змушена скоротити експорт у зв’язку з російським вторгненням в Україну в 2022 році через проблеми з логістикою та платежами.

З того часу експорт відновився, і цього року очікується досягнення рекордного рівня 2021 року.

Проте, як повідомило одне з джерел, терміни запровадження нових мит поки що не зрозумілі, враховуючи юридичні та політичні перешкоди.

Позначки:, , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!