Законопроєкт щодо спрощення зміни цільового призначення земель не отримав підтримки від депутатів

Джерело:  Kurkul.com
земля

Депутати не підтримали законопроєкт №8178-1 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення зміни цільового призначення земельних ділянок».

Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

Документом передбачалось, що зміна цільового призначення земельної ділянки за ініціативи власника буде здійснюватися без дотримання окремих вимог Земельного кодексу та без документації із землеустрою.

Змінами до закону «Про державний земельний кадастр» пропонувалось передбачити, що в разі зміни цільового призначення земельної ділянки відповідний запис про це здійснюється за ініціативою власника.

Як раніше розповів заступник голови Офісу президента Ростислав Шурма, у разі прийняття, законопроєкт дозволив би «лише за одну електронну заяву перетворити землю із сільськогосподарської на промислову, щоб зробити цей процес дуже простим без жодних погоджень».

Він пояснив, що якщо власник хоче побудувати невеликий завод з виробництва м’яса, біопалива чи олії, йому потрібна ділянка промислового призначення, проте зараз процедура переведення землі з одного типу до іншого здійснюється дуже складно.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!