Україна компенсує пошкодження суден під час проходження Зерновим коридором

Джерело:  AgroPortal.ua
корабль

Кабінет Міністрів України на засіданні 26 травня затвердив Порядок надання гарантій компенсації шкоди, заподіяної внаслідок збройної агресії російської федерації проти України та воєнних дій для морських суден. Про це повідомив представник Кабміну у Верховній раді Тарас Мельничук у Telegram.

Порядком встановлено механізм надання гарантій компенсації шкоди фрахтувальникам, операторам та/або власникам морських суден та суден внутрішнього плавання, що ходять під прапором України та під прапорами іноземних держав, у разі заподіяння шкоди під час перебування таких суден у територіальних водах України, коли такі судна для здійснення вантажних перевезень прямують до/з відкритих морських портів України.

Водночас гарантії не поширюються на судна, власниками яких є громадяни або юридичні особи росії та білорусі, українські юридичні особи, учасниками (акціонерами, членами) або кінцевими бенефіціарами яких є громадяни або юридичні особи росії та білорусі, та особи, стосовно яких застосовано спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції) відповідно до закону «Про санкції».

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!