Аграрні міністри Молдови, Румунії та України ведуть переговори щодо оптимізації транзиту зерна

Джерело:  УкрРудПром
зерновоз

Аграрні міністри Молдови, Румунії та України на онлайн-переговорах у п’ятницю домовилися про обмін інформацією про кількість пшениці, яка транспортуватиметься коридорами солідарності, повідомляє офіційний сайт аграрного відомства Молдови.

“Метою зустрічі трьох сторін було узгодження способу організації, щоб оптимізувати транзит зерна, що надходить з України, щоб румунські аграрії мали можливість перевезення зерна, звільнення складів та експорту продукції нового врожаю”, – йдеться в повідомленні.

За інформацією прес-служби українського міністерства, міністр агрополітики Микола Сольський приділив особливу увагу обговоренню питань транзиту українських сільгосптоварів територією Молдови та Румунії.

Тристоронній зустрічі передували переговори віце-прем’єр-міністра — міністра сільського господарства Румунії Володимира Боля з молдавським колегою Петре Деа. На них було обговорено молдавсько-румунську співпрацю в агропромисловому секторі, механізми фінансового та нефінансового стимулювання сільгоспвиробників, а також портфель проектів, що вже реалізуються та заплановані.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!