У нас є один шлях – разом шукати компроміси і домовлятися, – Тарас Висоцький

ЄС

Перший заступник Міністра агрополітики та продовольства України Тарас Висоцький взяв  онлайн участь в панельній дискусії “Говоримо про майбутнє. Нові ринкові правила та стратегії”, яка відбулась в рамках роботи міжнародного форуму Euro Grain Hub Exchange & Forum 2023, який відбувається в Бухаресті.

Участь у заході взяли також міністр сільського господарства Румунії Петре Деа та віцепрем’єр – міністр сільського господарства  Молдови Володимир Боля.

Як відзначив перший заступник Міністра, Україна цінує співпрацю з Румунією. Більшість сільськогосподарських товарів йде транзитом через Румунію. Саме цей шлях дуже важливий для аграріїв України. І транзит стосується не лише зерна, але й продуктів переробки, таких як біопаливо, соняшникова та соєва олії.

Тарас Висоцький наголосив: ми повинні знайти спільне рішення  – зрозумілі і комфортні для всіх правила експорту української агропродукції.

«Іншого шляху немає, як би ми того не хотіли. Бо ворог використовує будь-які можливості проти нас. росія створює проблеми не лише для нас, а й для наших сусідів,  і ви це відчуваєте на собі. Тому, я впевнений, що ви нас розумієте, як ніхто», – зазначив перший заступник Міністра.

Він також висловив подяку партнерам за розуміння і підтримку.

EURO GRAIN HUB Exchange & Forum –  нова регіональна платформа для ефективного спілкування, укладання контрактів в аграрному секторі, проведення дискусій з залученням фермерів, трейдерів, постачальників ресурсів, тваринницької та кормової галузі, зберігання, щоб допомогти операторам ринку зерна та олійних культур приборкати глобальну продовольчу інфляцію та зміцнити позиції України на світових ринках.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!