Посівну ускладнює потреба у швидкому обробітку ґрунту після кукурудзи й соняшнику

Джерело:  SuperAgronom.com
стерня

Крім нестачі оборотних коштів і подорожчання засобів виробництва, посівна цього року ускладнюється ще й тим, що по деяким моментам реагувати треба швидко. Зокрема, багато кому не вдалося зібрати кукурудзу й соняшник вчасно, тож потрібно буде швидко проводити обробіток ґрунту, а це обернеться втратами вологи.

Про це розповів головний агроном холдингу A.G.R. Group Іван Войко у матеріалі: «Посівна-2023: забезпеченість ресурсами, виклики та нюанси» на SuperAgronom.com.

«Багато хто не зібрав кукурудзу й соняшник вчасно, потрібно буде швидко проводити обробіток ґрунту, а це втрати вологи будуть. Особливо на Півдні, де верхній шар ґрунту швидко пересихає», — каже Іван Войко.

З такою проблемою в холдинзі зіткнулися особисто. Частково непідготовлений ґрунт  мають в господарствах Полтавської області, де було зосереджено найбільше кукурудзи, та на Півдні.

Цього року, від вирощування кукурудзи в A.G.R. Group відмовилися, замінивши її соєю і соняшником. У Сумському і Чернігівському кластерах, де зазвичай вирощували високомаржинальну, цьогоріч посіють гірчицю білу і чорну. Іван Войко, розповів, що спочатку там планували розмістити озимі, але пізнє збирання соняшнику і дощова погода завадили виходу в поле. Також планують посіяти коріандр в Полтавській області на площі 400 га.

На звільнених полях Миколаївського кластеру, землі якого заходять і в Херсонську область, планують посіяти ярий ріпак, сою, соняшник. Звісно, якщо процедура розмінування пройде швидко. В іншому разі ці поля залишать під озимі.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!