Bunge закрила угоду з продажу бізнесу з переробки олійних в Росії

Джерело:  ИНТЕРФАКС

Американська компанія Bunge Ltd, один із найбільших у світі агротрейдерів, закрила угоду з продажу бізнесу з переробки олійних культур у рф.

Повідомлення про це міститься в повідомленні, розміщеному на сайті дочірньої компанії – ТОВ “Бунге СНД”. “З 3 лютого 2023 року (дата закриття угоди) ТОВ “Бунге СНД” продовжило виробництво та продаж рослинних олій на ОЕЗі у Воронезькій області вже під контролем нового власника”, – йдеться в документі.

Усі реквізити ТОВ залишилися незмінними. Найменування компанії буде змінено найближчим часом, йдеться у повідомленні.

Джерело на ринку повідомило, що угоду укладено з акціонером “ЕксОйл груп” (Липецька область) Кареном Ванецяном. Bunge ще у вересні минулого року повідомляла про те, що домовилася з ним про продаж свого бізнесу з переробки олійних в РФ. Гендиректор Bunge Грег Хекман, слова якого наводилися у вересневому повідомленні, заявляв, що команда на чолі з Ванецяном “продовжить успішно обслуговувати клієнтів”. Угода включає завод з переробки соняшника у Воронежі.

Раніше повідомлялося, що угода – особиста інвестиція Ванецяна.

ОУЗ у Воронезькій області Bunge запустила в 2008 році. Інвестиції в нього перевищили $130 млн. Потужності підприємства розраховані на переробку 540 тис. тонн сировини та виробництво понад 200 млн пляшок соняшникової олії на рік. У портфелі ТОВ “Бунге СНД” – торгові марки “Олейна”, Ideal, “Масленица” та ін.

Компанія Bunge, один із провідних гравців світового продовольчого ринку, створила підрозділ у росії в 2004 році.

Позначки:

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!