«Контінентал Фармерз Груп» планує оптимізувати систему живлення кукурудзи

Джерело:  AgroTimes
живлення ЗЗР

Цього року «Контінентал Фармерз Груп» планує оптимізувати систему живлення кукурудзи: частину площ будуть засівати з унесенням рідких передпосівних і стартових фосфорно-калійних добрив, зменшивши норми на 30%.

Про це розповів операційний директор холдингу Віталій Ставнічук в інтерв’ю в журналі The Ukrainian Farmer.

«Основне добриво на більшій частині вносити не будемо. Практикою доведено, що за малих запасів фосфору і калію можна отримувати кукурудзу на азоті. Азот уноситимемо обов’язково, але невеликими нормами – в межах 100-120 кг за д. р., залежно від зональності – це забезпечує до 10 т/га врожайності кукурудзи», – зазначив Віталій Ставнічук.

До того ж в агрохолдингу якісно працюють із рослинними рештками, вносять препарати на основі живих бактерій – цей агрозахід дає змогу використати поживні речовини з органічних решток.

«Щодо підживлення кукурудзи по вегетації цинковмісними добривами, то цього року будемо працювати тільки по листку, в ґрунт, як раніше, вносити не будемо. Утримаємося й від унесення гуматів, сульфатів. Думаємо, така оптимізація живлення не зменшить урожайність кукурудзи», – додав фахівець.

Нагадаємо, «Контінентал Фармерз Груп» планує зменшити площі посівів кукурудзи до 10%.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!