В порту Рені запрацював контейнерний термінал

Джерело:  Юг.Today

 Ренійському морському порту запрацював унікальний для півдня Одещини проєкт – контейнерний термінал «Вікінг Альянс».  Про це повідомили в Агенції регіонального розвитку Одеської області.

Як стверджують в Агенції регіонального розвитку, наразі «Вікінг Альянс» – це единий контейнерний термінал в Рені та єдиний, працюючий сьогодні в Україні. Зазначається, що компанія є партнером найбільшого світового транспортно-логістичного холдингу MAERSK, лідера з контейнерних перевезень.

Як повідомляється, лінія поєднана з магістральними контейнеровозами в румунській Констанці та турецькому Стамбулі.

Компанія експортує як сільгосппродукцію, так і іншу продукцію вітчизняних виробників зі всієї України;

В Україну здійснює імпортні перевезення запчастин, автомобілів, мінеральних добрив, тощо – всього того, що зараз необхідно для функціонування економіки країни.

В листопаді, коли компанія тільки розпочала роботу, було опрацьовано близько 1500 контейнерів.

Повідомляється, що проект створений при підтримці посольств Данії та Швеції, Адміністрації морських портів України та Міністерства інфраструктури України та за сприяння Агенції регіонального розвитку Одеської області.

«ООО “Вікінг Альянс” регулярно відпрацьовує два суднозахода в тиждень, що дуже важливо для економіки нашого регіону. Адже контейнерні перевезення прискорюють швидкість доставки на декілька тижнів та зменшують собівартість продукції, що дозволяє українським виробникам гідно конкурувати в своїй галузі», – повідомили в Агенції.

В найближчих планах «Вікінг Альянс» – запуск рефрижераторних контейнерів, в яких можна буде перевозити заморожену продукцію, що значно розширить види експорту та імпорту. Зазначається, що компанія збирається збільшити об’єми контейнерних перевезень в рази.

Позначки:

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!