Запасів зерна та олії в Єгипті вистачить майже на п’ять місяців

Джерело:  OleoScope
єгипет

Стратегічні запаси рослинної олії в Єгипті дозволять задовольнити попит на внутрішньому ринку протягом майже п’яти місяців. Про це повідомляє агентство Reuters із посиланням на заяву заступника міністра постачання та внутрішньої торгівлі країни Ібрагіма Ашмаві. За його інформацією, Єгипет також має в своєму розпорядженні запаси пшениці рівно на найближчі п’ять місяців, рису та цукро – на чотири місяці.

Ашмаві нагадав, що 27 листопада в країні було запущено національну торговельну біржу, яка покликана «забезпечити вихід Єгипту на світову сцену торгівлі сировинними товарами та сприяти залученню іноземного капіталу в країну».

«Поява біржі в Єгипті стане чудовим доповненням до торговельної системи країни», – сказав він.

Крім того, продовжує Ашмауї, метою відкриття єгипетської товарної біржі також є «надання товарів за справедливою ціною, забезпечення захисту дрібних фермерів, припинення монополії та досягнення стабільності цін».

Нагадаємо, що державне агентство Єгипту із закупівель продовольства GASC у ході проведення останнього тендеру законтрактувало 65,75 тис. тонн соняшникової та соєвої олії за значно нижчою ціною, ніж на попередніх торгах.

У структурі споживання харчових олій у Єгипті близько половини припадає на соняшникову олію, яка щодня використовується більшістю домогосподарств. Внутрішнє виробництво соняшника невисоко, тому приватні переробники орієнтуються на імпортну сировину.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!