Урожайність олійних на Львівщині нижча на 7-10% через затримку жнив

Джерело:  AgroTimes
жнива

На полях сільськогосподарських підприємств Львівщини обмолочено понад 60% площ пізніх зернових та олійних культур, зокрема врожаї сої, соняшнику та гречки зібрані на 80% площ. У фізичній величині це 139,3 тис. га, зокрема олійних – 124,7 тис.га, зернових – 14,6 тис. га. Урожайність олійних (сої та соняшнику) поступається минулорічній через затримку жнив.

Про це інформують у департаменті агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації.

За оперативною інформацією, сільгосппідприємства зібрали олійних культур:

  • соняшнику – 83,2 тис. тонн з площі 35 тис. га (87,4% до площі посіву), урожайність з даної площі становить 23,8 ц/га;
  • сої – 218,1 тис. тонн з площі 89,7 тис. га (82,3% до посіву), урожайність становить 24,3 ц/га.

Найбільше олійних культур зібрано у Червоноградському, Львівському та Золочівському районах, відповідно 99%, 87% та 82 % до площ посіву, у решти районах в межах 75-80%.

З пізніх зернових триває збирання гречки, площі якої у поточному році сільгоспвиробники збільшили на 58,7% до минулого року. Цю культуру зібрали на площі 5,6 тис. га (88,2%), намолочено 7,8 тис. тонн зерна урожайністю 14,1 ц/га.

У шести районах, окрім Стрийського сільгосппідприємства, розпочали збирання кукурудзи на зерно, посівні площі якої у поточному році становлять 80,5 тис. га, збільшені на 1,6 % до минулого року. Наразі зібрано 9 тис. га кукурудзи (11,1 % посівних площ).

«Затяжні вересневі дощі внесли корективи у технологічні терміни збирання пізніх культур. Як наслідок збирання затягнулось у часі приблизно на три тижні. Це вплинуло і на врожайність олійних культур, яка нижча на 7-10% в порівнянні з минулим роком. Проте аграрії прогнозують завершити збирання пізніх культур, окрім кукурудзи вже у першій декаді листопада», – зазначила директорка департаменту агропромислового розвитку Львівської обласної державної адміністрації Тетяна Гетьман.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!