У 2022/23 МР у світі очікується зростання виробництва шроту

Джерело:  OleoScope
шрот макуха

За попередніми прогнозами, світове виробництво основних видів шротів в сезоні-2022/23 зросте – багато в чому за рахунок збільшення показників випуску ріпакового та соєвого шроту. Такою думкою з «Олеоскопом» поділився аналітик бразильського сільськогосподарського агентства Companhia Nacional de Abastecimento (Conab) Леонардо Амазонас, наголосивши, що цього маркетингового року варто очікувати і збільшення обсягів споживання шротів, головним чином, через високий попит на продукцію.

«Очікується, що торгівля шротами також зростатиме у зв’язку із збільшенням продажів соєвого та ріпакового шроту», – заявив «Олеоскопу» експерт.

За його словами, цього сезону в Бразилії – в одному з ключових регіонів виробників сої та продуктів переробки – випуск соєвого шроту зросте на 4%, але очікувати збільшення його експорту не варто, вважає Амазонас.

Він зазначає, що в 2023 р. постачати значну кількість соєвого шроту на світовий ринок буде переважно Аргентина.

Раніше аналітики OleoScope заявили про наявність на ринку передумов до збільшення обсягів випуску шротів: «Багато в чому цього варто очікувати за рахунок очікуваного зростання виробництва м’яса (яловичина, свинина тощо), яке, за оцінками фахівців організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР), 2021 року становило майже 335 млн тонн, а до 2030 року зросте до 373,8 млн тонн», – зазначили експерти.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!