У Греції очікують рекордної врожайності оливок у новому сезоні

Джерело:  OleoScope
оливкова олія

Виробництво оливкової олії в Греції в 2022/23 маркетинговому році може помітно зрости, незважаючи на скромні показники в сезоні-2021/22, які були на рівні 227 тис. тонн. За деякими оцінками, обсяги випуску даного продукту в поточному МР наблизяться або навіть перевищать позначку 300 тис. тонн.

Як зазначають учасники ринку та галузеві експерти, врожайність грецьких оливок цього сезону буде рекордною, особливо на острові Крит, але країна зазнає труднощів з нестачею робочої сили на плантаціях.

На Криті сільгоспвиробники розраховують ще й на максимальний урожай – понад 100 тис. тонн, хоча на фермах попереджають, що вплинути на показники валового збору можуть шкідники (дрозофіли), що з’явилися на плантаціях.

Глава сільськогосподарської асоціації Палеа Румата (Palea Roumata agricultural association) Йоргос Мотакіс заявив, що влітку погодні умови в Греції на відміну від деяких районів західної та південної Європи були сприятливими, а врожай в Іспанії та Італії очікується нижчим за озвучені оцінки.

«Деякі виробники вже розпочали збирання врожаю оливок. Однак брак робітників є величезною проблемою», – сказав він.

Керівник асоціації Agioi Apostoloi у Лаконії (Греція) Панайотіс Батзакіс відзначив, що більшість робітників поїхали до Італії.

Загалом більшість учасників ринку в Греції розраховує на рекордні обсяги виробництва як сировини, так і готового продукту в новому сезоні.

Позначки:

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!