Індія наростить імпорт пальмової та соняшникової олії у новому сезоні

Джерело:  OleoScope
олії

Індія збільшить імпорт пальмової олії в сезоні-2022/23 приблизно на 9% – до 8,4 млн тонн, вважають експерти та учасники ринку, опитані в кулуарах конференції «Globoil India 2022». Про це повідомляє агентство Reuters.

Як зазначається, нарощування закупівель може статися через зростання внутрішнього споживання та високу конкурентоспроможність тропічних олій на світовому ринку.

«Споживання зросте, оскільки ціни скоригувалися, а попит також зростає», – сказав виконавчий директор індійської асоціації виробників рослинних олій (Solvent Extractors’ Association of India, SEA) Б.В.Мехта.

За його словами, попит в Індії цього року ослабнув через COVID-19 і рекордно високі ціни на харчове масло.

Партнер торгової фірми GG. Patel & Nikhil Research Company Нірав Десаї сказав, що нещодавня корекція цін на пальмову олію спонукає індійські компанії збільшити імпорт, особливо з Індонезії, яка намагається скоротити внутрішні запаси.

Що стосується соняшникової олії, то її закупівлі цього сезону можуть зрости на 15% – до 2,5 млн тонн на тлі відновлення експорту з Чорноморського регіону.

Імпорт соєвої олії в новому сезоні, за оцінками фахівців, навпаки, скоротиться – до 3,5 млн тонн.

«Експортні обмеження Індонезії дозволили соєвій олії завоювати свою частку ринку, – вважає представник торгової компанії з Нью-Делі. – Але тепер доступність пальмової олії не є проблемою. Ціни на нього нижчі і воно поверне собі частину втраченої частки».

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!