Війна в Україні призведе до занепаду глобального сільського господарства

Джерело:  SuperAgronom.com

Через повномасштабне вторгнення росії в Україну було зупинено попередній експорт зерна з регіону Чорного моря. Ця подія стане початком занепаду глобального сільського господарства.

І війна в Україні підштовхнула процес деглобалізації до найвищої швидкості. Таку думку висловив американський політолог та геоекономіст Пітер Зейхан про що йдеться в матеріалі «Агросектор та війна: Цього року ми говоримо про недоїдання 0,5 млрд людей, а наступного ця цифра потроїться» на Kurkul.com.

«Ви видаляєте четвертого за величиною експортера пшениці у світі з ринку, світ побачить каскадні проблеми не лише з фінансами, цінами на продовольство та недоїданням, а й громадянські війни та бунти, особливо на Близькому Сході», — застеріг економіст.

Якщо все ж Україну зможуть замінити інші продавці, то критична ситуація буде у сфері добрив. Оскільки через санкції проти росії, білорусі та Китаю обірвуться ланцюжки постачання добрив. Результат буде у всіх однаковий: нижча врожайність. А менші врожаї — це голод.

«Тільки цього року ми говоримо про недоїдання 0,5 млрд людей, а наступного року ця цифра потроїться. Ми зараз вирощуємо зерно на маргінальних землях, які без внесення добрив не принесуть врожай. А що буде якщо добрив не стане?», — зазначив Пітер Зейхан.

Позначки:, , , , , , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!