До кінця 2022 року Компанія «Прометей» має намір оновити свій вантажний автопарк 150 новими машинами

Джерело:  УкрАгроКонсалт
фура
UkrAgroConsult

Одна з найбільших зерноторгових компаній України ГК «Прометей» оголосила про реалізацію масштабного інвестиційного проекту, в рамках якого планує закупити 100 нових моделей вантажного автотранспорту та до кінця року довести цей показник до 150 одиниць. Придбання нових зерновозів для підрозділу ГК “Прометей Авто” здійснюється в рамках програми розвитку транспортної автономності Групи “Прометей”. Оновлення автопарку реалізується як за рахунок власних коштів, так і за лізинговими програмами з такими банками-партнерами Групи, як Таскомбанк , ОТП та Банк Альянс.

Як зазначається в повідомленні, наразі «Прометей» має в своєму розпорядженні 24 одиниці вантажної автотехніки. Надходження обсягом 60 машин буде здійснено протягом найближчих 1,5 місяців і планується до завершення до кінця серпня поточного року. Подальші поставки реалізовуватимуться поквартально. Запуск у роботу перших нових 10 машин очікується вже до середини липня.

Оновлення автопарку здійснюється шляхом придбання нових тягачів марки MAN TGA, а також DAF. Крім тягачів у переліку техніки, що закуповується, такі моделі причепів як Schmitz Cargobull і Wielton .

«Необхідність подальшої реалізації проектів із посилення підрозділу «Прометей Авто» обумовлена переорієнтацією логістичних потоків на напрямки, які б були альтернативою морським, а це, насамперед, авто- та залізничні перевезення. Подальший розвиток цих напрямів з урахуванням наявної блокади морпортів вимагає від нас адекватного розвитку транспортної логістики Групи», – йдеться у повідомленні компанії.

Коментуючи інвестиційний проект, власник ГК «Прометей» Рафаель Гороян відзначив амбітні інвестиційні плани та зростаючу роль Групи на логістичному ринку України:

«У найважчі часи Компанія «Прометей» інвестує в «довгі» та «важкі» активи. У воєнний час ми придбали 3 елеватори і маємо намір зберегти темпи реалізації інвестпроектів і в майбутньому. Новий проект – це придбання 100 нових машин та в амбіціях компанії до нового року довести цей показник до рівня 150 одиниць.

Реалізація масштабного плану оновлення підрозділу «Прометей Авто» – це свідчення того, що ми, по-перше, професійно ставимося до інвестицій та спрямовуємо ресурси туди, де в цьому є потреба чи існує певний дефіцит. І по-друге, ми повністю контролюємо ризики на кожному етапі інвестплану . Інвестиції в «довгі» гроші – це найризикованіше, але чим професійнішою стає компанія і твердіше стоїть на ногах, тим успішніше у неї виходить контролювати ці ризики.

Поповнення вантажного автопарку разом із проектом із купівлі нових хоперів, а також зміцненням елеваторного дивізіону новими активами, робить Групу Компаній «Прометей» серйозним логістичним гравцем на ринку України.

Ми віримо у перемогу України! Я вірю в подальший розвиток та досягнення наших амбітних цілей! І це рухає нас навіть у воєнний час робити інвестиції», – наголосив Рафаель Гороян .

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!