ІМК експортує 30 тис. т кукурудзи до кінця місяця

Джерело:  AgroPortal.ua 
кукуруза

IMК поступово відновлює експорт і очікує, що до кінця травня зможе експортувати до Євросоюзу майже 30 тис. т кукурудзи.

Про це розповів генеральний директор підприємства Алекс Ліссітса в інтерв’ю польському виданню PAP Biznes.

«Блокада українських портів дуже негативно впливає на нашу експортну діяльність. Альтернативою для нас є експорт залізницею до країн ЄС. Ми активно розробляємо всі можливі варіанти. Створили спеціальну робочу групу. Ми шукаємо альтернативні ринки та партнерів у Польщі, Угорщині, Румунії, Словаччині, Чехії та країнах Балтії», — додав він.

Алекс Ліссітса пояснив, що ІМК необхідно вивезти наявні запаси кукурудзи до нового врожаю.

Також він додав, що наразі озима пшениця в хорошому стані.

«Цьогорічна зима була дуже сприятливою для озимих зернових. Крім того, квітень був досить прохолодним та дощовим, що також сприяло розвитку озимих. Тому ми очікуємо досить хороший урожай озимої пшениці й зараз готуємося до літа», — сказав він.

Алекс Ліссітса зазначив, що оцінити майбутній урожай під час війни надзвичайно складно.

«Ми розраховуємо на 6 т/га (озимої пшениці — ред.). Щодо врожайності соняшнику та кукурудзи прогнози робити зарано, адже ми щойно завершили посів», — додав він.

Для довідки: ІМК є інтегрованою сільськогосподарською компанією в Україні. Напрями діяльності: виробництво сільськогосподарських культур (кукурудза, пшениця, соняшник); зберігання сільськогосподарських культур; виробництво молока. ІМК обробляє 120 тис. га землі у Полтавській, Чернігівській та Сумській областях. Компанія була заснована у 2007 році. У 2020 році IМК отримала чистий прибуток у розмірі $31,7 млн та EBITDA $71,8 млн. ІМК є однією з 10 найбільших аграрних компаній в Україні. У травні 2011 року відбулося розміщення акцій ІМК на Варшавській фондовій біржі.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!