Без української сільгосппродукції Європі доведеться скоротити поголів’я худоби

Україна — четвертий у світі експортер кукурудзи. Основними імпортерами зернової є країни ЄС, Китай та Єгипет. Культура йде не тільки на виробництво харчових продуктів, але і на корм тваринам, як і не ГМ соя. Тому фермери ЄС закликають уряд підтримувати їх, в іншому випадку господарства будуть змушені скорочувати поголів’я худоби.

Про це йдеться у матеріалі «Вдвічі дорожчі продукти, забій тварин і голод в Африці: як війна в Україні вплине на світових споживачів» на Kurkul.com.

З початку війни в Україні ф’ючерси на кукурудзу на парижській біржі Euronext зросли вдвоє і виросли до рекордних 420 євро за тонну. На фоні дефіциту кормів Угорщина, Сербія та Молдова забороняють експорт кукурудзи.

15 березня в уряді Іспанії заявили, що тимчасово послаблять контроль імпорту кукурудзи з Аргентини та Бразилії, щоб компенсувати потенційну нестачу кормів для тварин. Зараз споживачі в Іспанії змушені платити за основні харчові продукти — м’ясо, молоко і яйця — на 40% більше

В Італії намагаються скасувати правила ЄС, що обмежують державну допомогу сектору сільського господарства. Зараз в портах Італії залишається запас кукурудзи на 25 днів. Місцеві фермери кажуть, що ажіотаж на культури, які використовуються для кормів, дуже високий.

«Це не тільки кукурудза, але і соя, і безліч побічних продуктів, які важко знайти. Йде значна боротьба, щоб заволодіти тим, що доступне», — цитує джерело фермерку, яка тримає 1300 корів для виробництва яловичини та молока в північній Італії.

 

Kurkul.com

Позначки:, , , , , , , , , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!