Китай відмовляється від імпорту сої з Бразилії через зростання експортних цін

соя soy
UkrAgroConsult

Автори статей:

Деякі китайські переробники сої відмовляються від контрактів на закупівлю партії сої з Бразилії, тому що раптовий стрибок експортних цін у Бразилії – найбільшому постачальнику сої до Китаю – зробив переробку сої невигідною з точки зору прибутку, повідомляє УкрАгроКонсалт із посиланням на Bloomberg.

З минулого тижня було скасовано близько 10 вантажів сої з Бразилії внаслідок руху, відомого як washout. При «washout» фізичне постачання за контрактом не здійснюється за згодою покупця та продавця.

Цей крок було зроблено після того, як маржа переробки китайської сої стала негативною, а експортні премії до Бразилії різко виросли через посуху, яка скоротила врожай найбільшого у світі виробника сої.

Перспективи врожаю у Бразилії погіршилися після кількох тижнів посушливої ​​погоди; аналітики неодноразово знижували оцінки врожаю, який спочатку очікувався як рекордний. Імпортери звертаються до сої з США, при цьому темпи експорту з США зростають у той час року, коли зазвичай домінують постачання з Бразилії. Ф’ючерси на сою на Benchmark Chicago виросли майже до восьмимісячного максимуму.

Китайські переробники нині зазнають збитків близько 20 доларів з тонни імпортної сої. Покупці, ймовірно, відкладуть плани закупівлі для всіх закордонних поставок.

Китай, найбільший у світі імпортер сої, особливо вразливий до інфляційного тиску, викликаного стрімким зростанням цін на насіння олійних культур. У країні найбільша свинарська промисловість у світі, і вона залежить від зарубіжних поставок сої для переробної промисловості, яка виробляє борошно для годівлі свиней і кулінарний жир.

Ціни на живих свиней за останній рік знизилися приблизно вдвічі, що спонукало Пекін планувати закупівлю свинини для поповнення державних резервів.

 

УкрАгроКонсалт

Позначки:, , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!