Індія має намір перейти на інші олії, оскільки Індонезія обмежує експорт пальмової

пальмовое масло

Плани Індонезії щодо обмеження експорту пальмової олії, ймовірно, змусить Індію (провідного імпортера) перейти на соєву та соняшникову олію, що потенційно обмежить зростання ринку, заявили представники галузі та аналітики. Про це повідомляє Reuters.

За словами офіційних осіб, Індія також може збільшити постачання пальмової олії з Малайзії (конкуруючого з Індонезією постачальника), але навряд чи вона зможе заповнити дефіцит цього продукту.

Індонезія розробляє план з обмеження постачання пальмової олії, з метою знизити внутрішні ціни на олію.

Як правило, Індонезія займає частку 60% у структурі індійського імпорту пальмової олії, у той час як Малайзія забезпечує близько 40% поставок.

На пальмову олію припадає дві третини річного імпорту харчової олії до Індії – від 13 до 15 млн. тонн.

Так, новини з Індонезії підштовхнули ціни на пальмову олію до рекордних 5228 рінггітів ($1248,63) за тонну в четвер, але представники індійської промисловості заявили, що зростання може бути стриманим, якщо Індія як найбільший у світі імпортер харчової олії відреагує скороченням закупівель .

«Зростання цін на пальмову олію вже суттєво скоротило розрив у цінах на «пальму» та інші олії, що, швидше за все, призведе до того, що індійські покупці перейдуть на соєву олію та соняшникову олію», – сказав виконавчий директор брокерської та консалтингової фірми Sunvin Group Сандіп Баджорія.

За інформацією трейдерів, сира пальмова олія (CPO) пропонується в Індії за ціною близько $1410 за тонну, включаючи вартість, страхування та фрахт (CIF), порівняно з $1450 за сиру соєву олію та $1420 за сиру олію.

 

OleoScope

Позначки:, , , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!