Arla Foods Ingredients розробила нову технологію фракціонування молока

молоко

Arla Foods Ingredients (AFI) представила нову технологію розподілу молока на різні білкові компоненти.

Запатентований метод фракціонування молока був розроблений AFI, постачальником спеціалізованих інгредієнтів молока та сироватки, а також дочірньою компанією європейського молочного кооперативу Arla Foods.

AFI повідомила, що тепер завдяки відбору певних чистих молочних білків, наприклад, казеїну і сироваткових білків, стає можливим виробництво молочних продуктів нового покоління.

У повідомленні AFI йдеться, що розробка та виробництво спеціалізованих харчових продуктів з певними поживними властивостями відкриває нові можливості у виробництві дитячих сумішей, спортивного харчування, харчування для людей похилого віку та людей, які потребують спеціального харчування за медичними показаннями.

Відділення різних білків молока від сироватки раніше було пов’язане з сироробством, оскільки сироватка є побічним продуктом цього процесу. Повністю оминаючи виробництво сиру, нова технологія фракціонування молока AFI не тільки дозволяє збільшити потенційний запас сировини, але також створює потоки білка в повністю контрольованому процесі, дозволяє скоротити етапи переробки та дає можливість більш щадної переробки молока.

Генрік Андерсен, генеральний директор Arla Foods Ingredients, сказав: «Цей метод розроблявся кілька років, і я радий бачити, що те, що колись було ідеєю, стало комерційною реальністю, здатною повністю змінити адресне харчування для вразливих груп. Як новатори, ґрунтуючись на науці, ми прагнемо винаходити нові технології, щоб гарантувати найкращі доступні продукти. Ми продовжуємо лідирувати у виробництві та використанні сироватки».

Процес фракціонування молока вперше почали застосовувати на молочній фермі AFI у Відебаєку, Данія, щоб задовольнити зростаючий попит на органічні дитячі суміші, ринок яких за оцінками Marketreportsworld.com, у наступні два роки зросте на 14,1%.

Arla Foods Ingredients зараз використовує нову технологію для виробництва органічної торгової марки Baby & Me для Arla Foods. AFI також планує запустити свої перші органічні рішення для дитячих сумішей під власною торговою маркою, засновані на цій технології, у 2022 році.

 

ІНФАГРО

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!