Україна: реалії харчопрому

Автор:  Світлана Купрєєва
масложировая продукция
UkrAgroConsult

Автори статей:

Світлана Купрєєва
Аналітик олійного ринку

Виробництво маргаринової продукції в Україні, після спаду в період 2010-2016 рр., останні чотири роки демонструє поетапне відновлення показників. Галузь адаптувалася і переорієнтувалася після провалу показників в 2015 і 2016 році, відзначають аналітики УкрАгроКонсалт.

У 2019 було вироблено найбільше за останні п’ять років – 242,5 тис. тонн. У 2020 році очікується деяке скорочення.

Структура виробництва маргаринової продукції продовжує зміщуватися в бік спецжирів. Якщо в 2019 році співвідношення маргаринів і спецжіров було 57:43, то в 2020 році очікується 54:46, відповідно.

Попит внутрішнього ринку на маргаринову продукцію задоволено в повному обсязі, товарна позиція залишається експортно-орієнтованою. На сьогодні українська продукція експортується майже у 50 країн, при цьому збільшується частка країн ЄС і азіатсько-африканських країн.

Карантинні обмеження вносять значні зміни в структуру споживання харчових продуктів, відповідно, подальші тенденції в даному сегменті багато в чому будуть залежати від розвитку ситуації в майбутньому, при тому що потенціал відновлення галузі існує.

Повна версія статті доступна на онлайн платформі AgriSupp від УкрАгроКонсалт.

AgriSupp – це новий онлайн-інструмент, який поєднує швидкий доступ до щоденної оперативної ринкової інформації про ринки країн Причорномор’я з доступом до історичних даних, а також інструментами обробки та завантаження інформації.

Підключіть AgriSupp та підвищіть свою ефективність уже сьогодні!

Зареєструйтеся та отримайте розширений демо-доступ на 7 днів:  http://agrisupp.com/ru/register/1

 

УкрАгроКонсалт

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!