Спека у США та покращення погодних умов у Причорномор’ї – основні фактори, що впливатимуть на ринки найближчими тижнями

Джерело:  GrainTrade
колоски

Основна увага трейдерів наразі зосереджена на погодних умовах в рф, де покращуються умови для ярих культур, а також на південному сході США, де встановилася спекотна погода, проте на наступному тижні очікуються грози та зливи.

Протягом усього тижня на північному заході Середнього Заходу та Центральних і Південних рівнинах США спостерігалися щоденні зливи та грози, що сприяли розвитку посівів. Однак на південному сході “кукурудзяного поясу” аномально високі температури знижували рівень вологи у ґрунті, створюючи стрес для сходів ярих культур. Наступного тижня фронт з грозами переміститься на схід, що призведе до зниження температури та значних злив, а наприкінці тижня пройде ще одна хвиля гроз, що остаточно знизить температури до норми.

У США на початку червня зберігалися дуже сприятливі умови для всіх сільськогосподарських культур, що сильно тисне на котирування сої, кукурудзи та пшениці. У канадських преріях на цьому тижні знову пройшли зливи, особливо сильні на півдні та сході, тоді як на заході і півночі температури трохи знизилися. Загалом, яра пшениця і канола розвиваються в дуже сприятливих умовах, а на наступному тижні також прогнозуються кілька хвиль злив та гроз, що продовжать покращувати стан посівів.

У південній Бразилії, у штаті Ріу-Гранді-ду-Сул, знову спостерігаються надмірні опади, що призводять до повеней, тоді як райони вирощування другого врожаю кукурудзи у центральній частині країни страждають від спеки та посухи.

Збирання другого врожаю кукурудзи йде вдвічі швидше за середнє через жарку і суху погоду, а посів озимої пшениці на півдні затримується через опади.

Протягом цього тижня по всій Аргентині продовжувалися зливи, а на наступному тижні очікується ще кілька хвиль опадів, що прискорює сівбу озимої пшениці (вже засіяно 65% від плану) і покращує прогнози врожаю до близького до рекордного рівня. Збирання сої завершено, а кукурудзи зібрано на 50% площ, хоча через опади та високу вологість зерна спостерігається деяка затримка.

Цього тижня у Західній та Північній Європі знову спостерігалися опади, а у Франції та Німеччині було надмірно волого, що негативно вплинуло як на дозріваючу озиму пшеницю, так і на розвиваючуся кукурудзу. На вихідних очікується, що грозовий фронт переміститься на схід і південь до Середземного моря, покращуючи запаси вологи для ярих культур.

На найближчі вихідні та наступний тиждень у Причорноморському регіоні прогнозуються кілька фронтів з опадами, що вже не покращить ситуацію з озимими, які вже почали збирати, але покращить запаси вологи для кукурудзи, соняшника та сої.

В Україні тривають розсіяні опади, але збереження помірних температур дозволяє добре розвиватися яровим культурам навіть за умов обмеженої кількості опадів.

На європейській та азіатській частині рф пройшли опади від 15 до 100 мм, що покращує потенціал врожаю ярих культур, особливо ярової пшениці у Сибіру. Це одразу відобразилося на підвищенні прогнозу врожаю пшениці місцевими аналітиками та падінні цін на пшеницю на світових біржах майже до рівнів двох місяців тому, коли російські агентства різко знизили прогнози врожаю пшениці.

У зонах вирощування на сході та заході Австралії зберігаються сприятливі умови для сівби та розвитку посівів озимих пшениці, каноли та ячменю, а на цьому та наступному тижні очікуються подальші опади.

Позначки:, , , , , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!