Ринок соєвого шроту в Китаї продовжує падати

Джерело:  OleoScope
соевый шрот

Згідно з аналізом національної китайської системи моніторингу товарних ринків, внутрішній ринок соєвого шроту все ще зберігає тенденцію до зниження, коливаючись протягом першої половини місяця. Середня ринкова ціна соєвого шроту впала більш ніж на 4%.

За даними Головного митного управління, імпорт сої до Китаю у вересні 2024 року становив 11,37 млн ​​тонн, що на 6,3% менше, ніж у попередньому місяці, і на 59% більше, ніж у попередньому році. З січня по вересень сукупний обсяг імпорту сої до Китаю становив 81,85 млн тонн, що на 8,1% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Обсяг імпорту сої у вересні знизився, але залишається високим. Тиск на імпортну пропозицію сої зберігається, що обмежує тенденцію до зростання цін на соєвий шрот.

Станом на 15 жовтня, запаси соєвого шроту склали 1 мільйон тонн і демонструють низхідну динаміку. З наближенням жовтня попит у термінальній тваринницькій галузі знижується, а обсяги закупівель соєвого шроту комбікормовими заводами знижуються.

Аналітики вважають, що ринок соєвого шроту на даний момент знаходиться на низькому рівні, що призводить до зниження оптимістичних очікувань, низького обсягу закупівель, обмежених транзакцій, слабкого попиту та безперервного зниження ринку. Новини про високий урожай американської сої буде перетравлено ринком, і очікується, що ринок соєвого шроту в майбутньому зросте.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!