Посилення спеки в Україні та рф буде основним чинником впливу на ринки найближчими тижнями

Джерело:  GrainTrade
подсолнечник

У третій декаді червня агрометеорологічні умови на більшій частині України, за винятком південно-східних регіонів, були задовільними для вегетації пізніх культур, дозрівання та початку збирання урожаю ранніх зернових та зернобобових, – повідомляє Укргідрометеоцентр.

На більшості територій опади підтримували зволоженість ґрунту на достатньому рівні, але посилення спеки до 30-35 оС на початку липня негативно вплинуло на посіви, особливо у східних регіонах, де кількість дощів була меншою. Прогнозована на наступний тиждень нова хвиля спеки продовжить негативно впливати на посіви сої та кукурудзи.

В центральних регіонах рф цього тижня панувала спека, яка триватиме й наступного тижня, що негативно вплине на посіви ярих культур, хоча й прискорить дозрівання та збирання озимих культур.

Нова хвиля опадів з Франції та Німеччини прийшла на південний схід Європи. Протягом тижня очікуються ще кілка фронтів, які принесуть небажані опади у Францію та Німеччину, та потрібну вологу в посушливі райони східних країн. На півдні та сході Європи спека негативно впливає на посіви ярих культур.

У кукурудзяному поясі США погода з періодичними зливами та помірними температурами сприяє розвитку посівів, а наступного тижня температури виростуть,що прискорить розвиток рослин. На Центральні та Південні Рівнини США фронт принесе сильні дощі та похолодання, що позитивно вплине на більшість агрокультур.

В преріях Канади наступного тижня триватимуть сильні зливи, але прохолодна погода уповільнює розвиток рослин. Наприкінці тижня температури дещо виростуть, що прискорить розвиток посівів.

Бразилія прискорює збирання кукурудзи другого урожаю, і аналітики підвищують прогнози виробництва завдяки гарній урожайності. Наступного тижня на південь та в центральні регіони фронт принесе дощі, які сприятливо вплинуть на посіви озимої пшениці.

В Аргентині посилюється дефіцит опадів, і на більшій частині посівів озимої пшениці спостерігається низька зволоженість ґрунту. Вихідними  північний районах пройдуть дощі, але основні райони вирощування пшениці залишаться без опадів. Крім цього, на посіви пшениці негативно впливатимуть низькі температури з приморозками у повітрі.

В Австралії в більшості районів вирощування озимини панує сприятлива погода,а наступного тижня на сході та заході країни пройдуть додаткові дощі.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!