Ф’ючерси на малазійську пальмову олію у вівторок завершили п’ятиденне зростання

Джерело:  Oilword
пальмова олія

Ф’ючерси на малазійську пальмову олію у вівторок втратили початкові позиції, завершивши п’ятиденне зростання на тлі побоювань щодо річного бюджету Індії, хоча підтримка сильного експорту в липні обмежила втрати.

За словами Анілкумара Багані, керівника досліджень компанії Sunvin Group, брокера олії з Мумбаї, до публікації бюджету Індії ринок вів обережну торгівлю, оскільки трейдери були стурбовані тим, що уряд перегляне імпортні мита на олії.

Індія оприлюднила інформацію про витрати у розмірі мільярдів доларів на створення нових робочих місць та задоволення потреб ключових партнерів із коаліції у першому бюджеті уряду прем’єр-міністра Нарендри Моді після невдачі на виборах з метою повернути собі голоси виборців та зберегти політичну підтримку.

У бюджеті не передбачено жодних змін у податку на олію.

Еталонний контракт на пальмову олію CPO з постачанням у жовтні на біржі деривативів Bursa Malaysia Derivatives Exchange впав на 18 ринггітів, або на 0,45%, до 3967 ринггітів ($849,65) за тонну. У ході ранніх торгів він зріс на 0,8%.

Експорт малазійської продукції з пальмової олії за період з 1 по 20 липня зріс на 39,2–41,4% порівняно з аналогічним періодом у червні, повідомили у суботу компанії із сюрвеєрського контролю вантажів Intertek Testing Services та AmSpec Agri Malaysia.

Найбільший виробник Індонезії в понеділок розпочав випробування біодизельного палива на основі пальмової олії, відомої як B40, поїздом, повідомляє новинне агентство CNN Indonesia з посиланням на представника міністерства енергетики.

За даними сільськогосподарських досліджень LSEG, цього тижня ф’ючерсний контракт на пальмову олію може зрости до рівнів опору 4000-4020 ринггітів за тонну, а підтримка буде на рівні 3840-3860 ринггітів.

Ціни на нафту залишилися на колишньому рівні після того, як представник Європейського центрального банку натякнув на можливе зниження ставки у вересні, що компенсувало тиск з боку надій, що відродилися, на припинення вогню у війні в секторі Газа.

Більш слабкі ф’ючерси на сиру нафту роблять пальмову олію менш привабливим варіантом сировини для біодизелю.

Найактивніший контракт на соєву олію в Даляні зріс на 0,9%, а контракти на пальмову олію CPO зросли на 0,4%. Ціни на соєву олію на товарній біржі Чикаго зросли на 0,3%.

На пальмову олію впливає динаміка цін на родинні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

(1 долар = 4,6690 ринггітів)

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!