Ангола заявила про плани на виробництво понад 6 млн тонн зерна до 2027 року

Джерело:  АгроXXI

Якщо амбітна національна програма буде реалізована повною мірою, це зробить Анголу найбільшим африканським виробником зерна, в тому числі, пшениці, в південному регіоні континенту

У понеділок, 12 грудня, Уряд Анголи затвердив план дій щодо програми PLANAGRAN із десятьма областями, які дозволять реалізувати внутрішню програму виробництва зерна у великих масштабах, повідомляє портал www.jornaldeangola.ao.

Ангола хоче виробляти понад шість мільйонів тонн зерна до 2027 року, прогнозуючи середньорічні інвестиції у розмірі 670 мільйонів доларів США (629 мільйонів євро) у виробництво пшениці, рису, соєвих бобів та кукурудзи, оголосив уряд Анголи.

План дій PLANAGRAN схвалено на другому черговому засіданні Економічної комісії Ради міністрів під головуванням президента республіки Жуано Лоренсу. Програма прагне гарантувати продовольчу безпеку країни, надати фермерам дохід та сприяти конкурентоспроможності, щоб у середньостроковій перспективі перетворити Анголу на найбільшого виробника зерна у південному регіоні Африки.

Крім інвестицій у виробництво буде додатково надано 471 млн. доларів (442 млн. євро) щорічно для будівництва та відновлення допоміжних інфраструктур зернового сектору, включаючи розмежування двох мільйонів гектарів, відведення та під’їзні шляхи до виробничих зон.

2021 року Ангола виробила понад три мільйони тонн зерна, до 2027 року виробництво очікується на рівні п’яти мільйонів тонн зернових, до яких слід додати ще один мільйон тонн зерна з окремих зернобобових культур, пояснює Міністерство економіки та планування Анголи.

Реалізація зернового плану Анголи розпочнеться з першого кварталу 2023 року, буде залучено державні та приватні кошти.

(Джерело: www.jornaldeangola.ao).

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!