У Ренійському порту буде збудовано мультимодальний термінал

Источник:  Порти України
Рені

Ренійська міська рада надала ТОВ «Девелопмент Рені термінал» попереднє дозвіл на будівництво мультимодального терміналу у Ренійському морському порту.

Як повідомила прес-служба Ренійської міської ради, на засіданні у середу, 22 березня, депутати одобрили рішення надати дозвіл на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок з подальшою передачею в оренду на 49 років для будівництва та розміщення мультимодального терміналу.

Термінал плануються розташувати у місті Рені Ізмаїльського району Одеської області, але за межами населеного пункту.

У свою чергу представник компанії наголосив, що будівництво нового терміналу відкриває можливості для створення нових робочих місць та залучення інвестицій у громаду.

У листопаді 2022 року в Ренійському морському порту розпочав роботу контейнерний термінал «Вікінг Альянс», який є єдиним в Україні контейнерним терміналом, що працює після російського військового вторгнення у лютому.

Ренійський морський порт розташований на лівому березі річки Дунай за 63 милі від гирла річки. Проектна потужність – 7,7 млн тонн. Кількість вантажних причалів — 33, довжина вантажного причального фронту — 3,96 кілометра. У порту працюють ДП «Ренійський морський торговельний порт», ТОВ «РеніЛіс», ТОВ «Рені-Термінал», ТОВ «Агро-Рені», ТДВ «Ренійський елеватор», ТОВ «Рені-Лайн», ТОВ «Укрчем», ПП « Ларус Шиппінг» та інші портові оператори.

Ренійський морський порт у 2022 році збільшив перевалку вантажів порівняно з 2021 роком у 6,5 разу — до 6,8 млн тонн.

Метки:

У Вас возникли дополнительные вопросы?
Будем рады помочь!