«Нібулон» втратив $416 млн і скоротив експорт на 88% через війну

Источник:  Fixygen.ua
Нибулон

Внаслідок повномасштабного російського вторгнення в Україну агрохолдинг «Нібулон» отримав прямі втрати у розмірі $416 млн, 20 тис. га його сільськогосподарських угідь перебувають під окупацією або стали непридатними для рослинництва, а частина елеваторів компанії захоплена компаніями з РФ.

Як повідомляється на сайті японського видання Japan Times, «Нібулон» скоротив експорт зерна за період з березня по серпень 2022 року на 88%, а 2,4 тис. із 6 тис. його співробітників досі не можуть працювати, оскільки борються на фронті , знаходяться на окупованих територіях РФ або переїхали в інші регіони України або інші країни.

Видання також уточнило, що агрохолдинг має намір співпрацювати з 29 банківськими установами — від комерційних організацій до міжнародних фінансистів, таких як Європейський банк реконструкції та розвитку, які профінансують частину інвестицій «Нібулону» у відновленні своєї господарської діяльності. ТОВ «СП «Нібулон» створено у 1991 році.

До російського вторгнення мало 27 перевантажувальних терміналів і комплексів з прийому зерна, елеваторні потужності 2,25 млн тонн і флот із 83 суден (з них 23 буксири), а також Миколаївський суднобудівний завод. «Нібулон» обробляв 82 тис. га землі у 12 областях України та експортував сільгосппродукцію більш ніж у 70 країн світу.

Агрохолдинг у 2021 році експортував максимальні за час свого існування 5,64 млн. тонн сільгосппродукції, досягнувши рекордних обсягів поставок на зовнішні ринки у серпні – 0,7 млн. тонн, четвертому кварталі – 1,88 млн. тонн та у другому півріччі – 3 ,71 млн. тонн.

Метки: ,

У Вас возникли дополнительные вопросы?
Будем рады помочь!