Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію впали за цінами на ріпак в Європі

Источник:  Oilworld
пальмова олія

Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію впали третю сесію поспіль у понеділок до найнижчого рівня більш ніж за п’ять тижнів, відстежуючи слабкість конкуруючих рослинних олій та зміцнення ринггіту.

Базовий контракт на пальмову олію з постачанням у червні на Малайзійській біржі похідних інструментів Bursa втратив до полудня 60 ринггітів, або 1,53%, до 3860 ринггітів (861,41 долара США) за тонну.

«Пальма на Bursa Malaysia Derivatives була під тиском європейського ріпаку, що різко подешевшав, який зараз продається з рідкісною знижкою, вперше за останні 25 років порівняно з CPO на ринку Роттердама», — сказав Анілкумар Багані, керівник досліджень мумбайського брокера з рослинних олій Sunvin повідомляє Рейтер.

«Зниження цін на чорноморську олію, які за цей місяць впали майже на 15%, додало ведмежому настрою», — сказав він.

Ф’ючерси на ріпак досягли дворічного мінімуму в п’ятницю, оскільки слабкість на відповідних ринках рослинної олії та сирої нафти посилила тиск через рясні пропозиції ріпаку в Європі.

Контракт падав два тижні поспіль минулої п’ятниці, втративши за тиждень 4,23% на тлі побоювань, що закриття кількох американських банків та проблеми зі швейцарським кредитором Credit Suisse переростуть у глобальну банківську кризу.

Малайзійський рінггіт, контрактна валюта торгівлі, зріс на 0,29% по відношенню до долара на початку торгів, що також чинило тиск на ціни.

«Зміцнення національної валюти може ще більше погіршити настрої учасників ринку. Учасники ринку, ймовірно, торгуватимуть обережно в очікуванні даних з експорту пальмової олії за період з 1 по 20 березня», — сказав трейдер з Куала-Лумпура.

Найактивніший контракт Dalian на соєву олію подешевшав на 0,05%, а контракт на пальмову олію впав на 1,10%. Ціни на соєву олію на товарній біржі Чикаго знизилися на 1,27%.

Ціна на пальмову олію може пробити рівень підтримки 3892 рінггіту за тонну і впасти в діапазон 3810-3856 ринггітів, вважає технічний аналітик Reuters Ван Тао.

Метки: ,

У Вас возникли дополнительные вопросы?
Будем рады помочь!