Бразилія найбільше виграє від втрати врожаю сої в Аргентині — Safras&Mercado

Источник:  OleoScope
соя

Серйозна посуха в Аргентині, що найімовірніше призведе до найслабшого врожаю сої в регіоні за багато років, зіграє на руку бразильським експортерам бобів, олії та шроту, оскільки їхньої продукції на світовому ринку цього сезону виявиться набагато більше, вважають аналітики Safras&Merc.

За їх оцінками, валовий збір олійної в Аргентині поки що оцінюється в 31,4 млн тонн, проте наступний прогноз має бути набагато нижчим.

«Учасники ринку говорять про врожай у 25 млн тонн, тому наша наступна оцінка має бути меншою за 30 млн тонн», — сказав фахівець компанії Луїс Фернандо Роке на онлайн-конференції.

Ситуація, що склалася, може також призвести до того, що цього року Аргентина збільшить імпорт сої практично втричі – з 3,7 млн тонн (2022 р.) до 10 млн тонн.

Сценарій для Бразилії абсолютно протилежний: за прогнозами Safras&Mercado, в країні буде зібрано 152,4 млн тонн бобів, що на 18% вище за показник минулого року, в той час як експорт прогнозується на рекордному рівні в 94 млн тонн порівняно з 78 млн тонн 2022 р.

Метки: , ,

У Вас возникли дополнительные вопросы?
Будем рады помочь!